Wednesday, March 6, 2013

Febuari Yang Mencabar

Assalamualaikum

Selamat Pagi kepada kawan2 sekalian.. Arini genab 17 hari abg kandungku pergi menghadap Ilahi.. Hari ini juga aq mempunyai kekuatan untuk menaip ayat-ayat yang bakal ku taipkan hari ini. Arwah..( Mohd Ibrahim bin Mohd Ridzuan ) satu satunya abg kandungku di dunia. Dilahirkan 18/05/1987 dan meninggalkan kami 17/2/2013. 

Abg aku yang dipanggil 'baem' menghembuskan nafas terakhir di wad 4A & 4B Unit Kaji Saraf Hospital Besar Kuala Lumpur tepat pukul 5.55 pagi.. Pada yang mengenali arwah, saya bg pihak keluarga memohon ampun sekiranya arwah ada membuat salah silap kepada anda..


بسم الله الرحمن الرحيم

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْن ،وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى اَشْرَفِ الْمُرْسَلِيْن ،

وَعَلَى آلِهِ وَاَصْحَابِهِ اَجْمَعِيْن.

 اَللَّهُمَّ إِنَّكَخَلاَّقُ الْعَظِيْم ،إِنَّكَ سَمِيْعٌ عَلِيْم ، إِنَّكَ غَفُوْرٌ رَحِيْم ،

 إِنَّكَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيْم ، إِنَّكَ الْبَرُّ الْجَوَادُ الْكَرِيْم .
Ya Allah Tuhan yang maha agung lagi maha pengampun,  kau ampunilah dosa-dosa arwah abgku, kau jauhilah arwah dari azab api neraka dan kau tempatkanlah arwah dikalangan orang yang beriman.. Ya Allah, kau berkatilah amalan-amalan kebaikan yang arwah lakukan selama arwah hidup didunia Mu.. Ya Allah, kau pimpinlah arwah ke dalam cahaya yang diredai Mu.. 

Wahai Allah, ampunilah arwah abangku Mohd Ibrahim bin Mohd Ridzuan, naikkanlah darjatnya diantara orang-orang yang mendapat hidayah, dan lindungilah keluarga dan keturunannya yang masih hidup. Ampunilah dia dan kami, wahai Tuhan sekelian alam, luaskanlah kubur baginya dan berikanlah cahaya didalamnya. Ya Allah, Sampaikanlah pahala apa yang telah kami baca kepada arwah. 

رَبَّنَا عَلَيْكَ تَوَكَّلْنَا وَاِلَيْكَ اَنَبْنَا وَاِلَيْكَ الْمَصِيْر.

 رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةٍ وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةٍ وَقِنَا عَذَابًا النَّارِ.

 وَصَلَّى الله ُعَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَاَصْحَابِهِ وَسَلَّم،

 وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْن .
Baem, kau lah abg terbaik kami.. Moga kau aman di alam yang sana.. Doa untuk kau xkan putus dr kami adik-adik.. (Atiqah, Jannah, Shuhadah, Solehah, Izzati, Maisarah, Nurina n Aishah).. AL-FATIHAH