Monday, March 16, 2015

Jan - Mac 2015

Hai Uoolllsss.... Assalamualaikum...

Lamanyer Kak Teq mendiamkan diri.. Ahakz! Jan - Mac x kemaskini langsung enteri..

Ok la, Kak Teq nak cerita.. Masa zaman skola dulu kan, tahun 2001 - 2002 (Tingkatan 1 & 2) Kak Teq skola kat Perak. Kat sana la Kak Teq mula belajar pakai Tudung, tutup aurat and pakai baju sopan sopan.. (maklumlah, masa sekolah rendah ganas skit). Tapi bukan tu yang Kak Teq nak crita..

Kak Teq nak crita pasal kawan-kawan Kak Teq. Kawan 12K yang berbeza perwatakan, berbeza latar belakang dan mcm-mcm lagi la.


Kak Teq bersyukur sangat, dengan adanya bantuan teknologi skang nie, Allah temukan semula kami semua 12Kengkawan. Kenapa Kak Teq taip mcm tu? Sebabnya, ada diantara kawan dlm group Kak Teq ni, die sorang je terputus hubungan. We alls  semua baru jumpa die. MasyAAllah... Time tu Tuhan je la yang tau mcm ne perasaan Kak Teq masa tu.

We all semua kenal masa umur 13 tahun, Tapi x serapat masa umur 14 tahun. Sebab masa form 1 we all semua kumpulan lain-lain. Masuk form 2, masing-masing jadi rapat.. Tambahan pulak kelas masing-masing sama. 6 orang sama kelas (kelas budak pandai) dan 6 orang lagi kelas belakang. hahaha

Banyak kenangan walaupun 2 tahun Kak Teq ngan they allss.. Masam, manis, perit dan macam-macam la.. Makin tua makin rapat ukhwah kami. Dalam 12K ni tinggal 4 orang je yang belom kawen (termasok Kak Teq).. Yang lain semua dah berumah tangga dan dah ader baby..

Buat group whatssap, banyak maklumat-maklumat yang we all share.. Antaranya tentang anak, kesihatan (ada nurse 2 org), makan, minum dan paling rare kongsi ape petua nak hilangkan alah mengandung..hahaha (bagi Kak Teq rare la coz Kak Teq x mengandung lagi..) hahahaha.. Banyak petua wei..

Nah.. Kak Teq kongsikan gamba-gamba kami.. :

Kami masa berumur 14 tahun..
Yana, Aini, Yan, Kila, Biha, Am
Aton, Yuss, Kak Teq, Ommi, Ain, Nadia

Ni gambar akhir tahun lepas bulan 12. Lama xjumpa Biha.. Sekali jumpa dah ada anak 1.

Ni masa wedding Amani.. Setelah 12 tahun x jumpa Nadiah Asmawi (sebelah baju coklat) akhirnya jumpa gak beliau... Dah anak 3 dah woiiii. Paling besar anak die dah darjah 1..

Hai... Kami bujang.. huahuahua

Selalunya, kami 3 orang la muka tetap yang akan berjalan-jalan.. Maklumlah bujang..

Ok lah.. Sampai kat sini je Kak Teq bercerita.. Moga ikatan kita kekal hingga ke Jannah Allah.. Jumpa lagi... Bye..






No comments:

Post a Comment