Sunday, April 10, 2016

Perjalanan Siti Nur Atiqah (Water Rafting)

Hallllooooo..

Wow.. Udah lama enggak bersua sama ini laman sesawang... ha3. Hi uuuollllls.. Kabare?  (eh jawa pulak). Sihat ker? Alhamdulillah Kak Teq sihat... Sihat sangat sampai berat badan turun.. Keh3..

Lama x update diary I ni uolls.. Hari ni Kak Teq nak cerita pasal cerita percutian dan sukan extreme yang Kak Teq lakukan selama Kak Teq x aktif dalam blog ni.

Aritu, aritu ker? Senang cite awal tahun 2016 aritu, Kak Teq g cuba satu sukan extreme ni. Tempat tu xjauh pon dari Kuala Lumpur. Kat kampung belah arwah ayah Kak Teq.. Betul, dekat jer.. Kalo bawak 80km/j boleh la sampai dalam 3 jam. Tp kalo bawak 140km/j, sejam dah boleh sampai..hua3..

Nama sukan yang Kak Teq toray tu caving & water rafting. Water Rafting kat Sungai Kampar tu.. Eleh, belakang kampung ajo..(amboi swank benar kamu ni Kak Teq)..hahaha

Ni team Kak Teq.. Come from Key Ell, Malaysia.. Phuii.. Ni gambau ni take before we alls naik lori beramai-ramai.. hahaha.. Aget Aget ayu jo semua nie..


Ni berjemaah kami mengambil gamba di atas lori yang indah lagi selesa... Dok atas boat ko... Asal langgar bumper je melompat we alls atas lori tu.. Oh yer, sebelum nak naik boat tu, kena la naik lori.. Sebabnya, abg lori (Abg Dharma)  akan bawak kita  ke 1st point water rafting. Patu barulah boleh turun ikut laluan air.


First chek Point.. Gambar sumber dari carian google.



Ha.....! Ni maso atas boat.. Mulo-mulo cuak gak nak turun ikot air nie. Lepas dah naik & duduk atas boat tu rase mcm biaso-biaso ajo.. (keh3) nampak tak betapa gembiranya sahabat Kak Teq tu..(suke sangat Wan Mimi Suziana tue)


Setelah membakar kulit dan melenguhkan tangan sendiri, akhirnya berjaya gak sampai end point.. Ahakz! Not bad Not Bad..


Skang, saksikan koleksi gamba we olls






Lokasi : Sungai Kampar, Gopeng Perak
Join Under : Cousin Sendiri (icam)
Boat Guide : Adik (tp xtau umoq die berapa)
Main Transport to 1st Point : Abg Lori.. (Abg Dharma)

Adios.... Bye bye...



No comments:

Post a Comment